PVC vloeren de wereld uit!

We hebben de mond vol over plastic de wereld uit. Hoe kan het dan toch zo zijn dat er steeds meer plastic wordt gebruikt? Kunststof kozijnen, kunstgras, geplastificeerd plaatmateriaal en dus ook plastic vloeren. De pvc vloeren. Hoe kan dat toch? Onze plastic afvalberg wordt steeds groter in plaats van kleiner. Voor mij de motivatie om eens opnieuw naar houten vloeren te kijken, opnieuw te ontwerpen.

 

Het moet toch mogelijk zijn een alternatief voor pvc vloeren te bedenken met dezelfde belangrijkste eigenschappen, maar dan mét goede eigenschappen als het om ons milieu gaat. Dit idee is al jaren geleden geboren bij ons maar nu zijn we zover.

Betaalbare vloer, op basis van natuurlijke materialen

Bij Echt! wordt er uitsluitend gebruikgemaakt van natuurlijke en lokale materialen. Wat Echt! vloeren zo uniek maakt? Door de samenstelling van de vloer is hij betaalbaar, uithaalbaar en herbruikbaar. 

 

Het allerbelangrijkste? Het lijkt niet op hout, het is Echt! hout. Door deze vloeren maken wij natuurlijke vloeren beschikbaar voor iedereen. 

Het legconcept

De innovatieve contactlijm wordt aangebracht op de onderzijde van de plank (dat doen wij in de fabriek!) en op de ondervloer. Voor de ondervloer wordt de lijm meegeleverd. 

 

Wanneer de plank vervolgens in contact komt met de ingelijmde ondervloer komt hij vast te liggen. Zo simpel is het!

 

Deze innovatieve contactlijm maakt het ook mogelijk dat de vloer er na gebruik weer in zijn geheel uitgehaald kan worden, zonder beschadigingen. 

Hout op vloerverwarming

Hout is zeer geschikt om te leggen op vloerverwarming. Door de samenstelling van Echt! vloeren, is de warmteweerstand verbeterd. 

Echt! vloeren zijn 7,5mm dik, wat ervoor zorgt dat de warmte de ruimte sneller bereikt. 

 

Hout houdt warmte langer vast dan dat andere materialen dat doen. Kortom, zeer geschikt voor vloerverwarming!

Stalen ontvangen?

Er zijn verschillende mogelijkheden. Laat je gegevens achter via het formulier, om een stalenset naar keuze aan te vragen. 

Straatnaam + Huisnummer + Postcode + Plaats

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat dit product mee?

Als je ervan uit gaat dat deze vloer nog 1x te schuren is en je dit normaal gesproken elke 10 jaar doet gaat dit product 20 jaar mee.

Waar komt het gebruikte materiaal vandaan?

De toplaag is gemaakt van eiken uit Duitse duurzame bossen. En de onderlaag is gemaakt van de snelgroeiende populier uit Nederland en Duitsland

Kan ik deze vloer zelf leggen?

Dat kan zeker, als je tenminste een beetje handig bent.

Kan ik deze vloeren ergens bekijken?

Jazeker, dat kan in onze showroom te Heeswijk-Dinther

Zonde toch, al die bomen kappen?

Nee hoor, hout is een hernieuwbaar materiaal en raakt bij duurzaam bosbeheer nooit uitgeput. Er komt in Europa nog altijd meer hout bij per jaar en dat is heel goed.

Contactformulier

Wil je graag weten wat de mogelijkheden voor jou zijn? Vul dan onderstaand contactformulier in, en wij nemen contact met je op!

Copyright © 2023 Echt! Vloeren