Standaard worden vloeren onbehandeld (geschuurd/gestopt) geleverd. Onderstaande afbeeldingen geven weer welke bewerkingen toegevoegd kunnen worden aan de vloer.

Omdat voorbeeldfoto’s van deze bewerkingen geen goed beeld van de werkelijkheid geven, nodigen wij u graag uit om in onze showroom de mogelijkheden te komen bekijken.

Neem van te voren wel even contact met ons op en maak een afspraak.

Geborsteld

Geborsteld oppervlak

Door het borstelen van de vloer wordt het zachte hout tussen de hardere houtnerven weggeslagen. Borstelen van houten vloeren benadrukt de natuurlijke houttekening.

Geschuurd

Geschuurd oppervlak

Bij een geschuurde houten vloer wordt de nerfstructuur glad geschuurd, hierdoor is de nerftekening van het hout niet goed zichtbaar. Dit zorgt voor een rustig effect. Doordat de nerfstructuur van het hout dicht is blijft de kleur olie meer aan de oppervlakte van het hout. Dit zorgt voor een nette en klassieke uitstraling.

Geschaafd

Geschaafd oppervlak

De structuur van geschaafd hout is, in tegenstelling tot geschuurd hout, nadrukkelijk aanwezig. De afwerking met bijvoorbeeld olie, geeft dit een totaal andere uitstraling. De houtstructuur krijgt hierbij een extra accent. Geschaafde planken zorgen voor een sterk, stoer en natuurlijk karakter van de vloer.