De houten visgraat vloer is bezig met een come back!

Houten visgraat vloer

Sinds het jaar 1500 was een houten visgraat vloer het pronkstuk van de mooiste kastelen en paleizen. Later ook van grote, luxueuze Amsterdamse grachtenpanden. Wie ooit in een statig herenhuis is geweest heeft hem misschien al wel eens gezien, de visgraat vloer. De visgraat vloer is van oudsher een hele chique vloer. Had je in de Gouden Eeuw een visgraatvloer? Dan straalde je uit dat het op financieel gebied goed met je ging. Het was een uiting van pure welvaart, want de vloer en het onderhoud ervan waren duur. Het hebben van deze vloer was slechts weggelegd voor een klein publiek met een groot budget. Maar hier komt verandering in. De visgraat is bezig met een comeback! De visgraatvloer wint de laatste tijd enorm aan populariteit en zien we steeds meer terugkomen in het hedendaagse interieur.

Wat is dat, een visgraat vloer?

Bij een houten visgraat vloer worden de planken loodrecht op elkaar gelegd, wat het speelse patroon geeft van een visgraatvloer. Het soort hout, de lengte en de breedte en de afwerking zorgen uiteindelijk voor de uitstraling van de vloer. Voor wat betreft de afwerking kun je kiezen voor een strakke vloer (geschuurd) of een robuustere (geschaafd/geborsteld) vloer. Daarbij zijn er ook talloze kleurmogelijkheden. Kortom, voor ieder interieur een bijpassende uitstraling van jouw vloer. Een visgraatvloer is de perfecte basis is om te combineren met iedere woonstijl. Van modern tot vintage en van landelijk tot klassiek tot industrieel. Dus waar wacht je nog op!

‘De visgraatvloer geeft een luxe en karaktervolle uitstraling  voor een respectabele prijs!’

Wil jij een visgraatvloer laten leggen?

Dan hebben wij een goede tip. Alle parketplaatsers weten dat het plaatsen van een visgraatvloer vaak heel wat werk betekent. Bij Bart Beugt vonden we dat dit efficiënter moest kunnen. Na wat experimenten hebben wij EASYLOX® ontwikkelt; een universele verbinding zonder linker of rechter delen.  Dit zorgt ervoor dat de vloer in kortere tijd gelegd kan worden met een nóg beter eindresultaat. Kijk bij EASYLOX® voor de mogelijkheden van onze visgraat vloeren.