Op zoek naar circulaire vloeren? Zoek dan niet verder!

Circulaire vloeren

Wat zijn dat, circulaire vloeren? Een circulaire vloer wordt geproduceerd op basis van het circulaire systeem. Het circulaire systeem is gebaseerd op het minimaliseren van grondstofgebruik door hergebruik van producten en hoogwaardige grondstoffen. Dit systeem is een gesloten kringloop waarin producten hun waarde zo min mogelijk verliezen.

Het circulaire systeem wordt gezien als een systeem dat ontworpen is als een herstellend en vernieuwend systeem. Het doel van het circulaire systeem is onderdelen en materialen een zo hoog mogelijke waarde te laten behouden. Maar ook is belangrijk dat er geen afval gecreëerd wordt. Het circulaire systeem probeert producten een zo lang mogelijke levensduur te geven, zoals bijvoorbeeld het geval is bij circulaire vloeren. Kortom, het circulaire systeem maakt het mogelijk om na gebruik te recyclen op zo’n manier dat de materialen opnieuw kunnen worden gebruikt voor circulaire vloeren.

Een circulaire vloer

Bij ons betekent dit In het kort gezegd dat wij uw huidige vloer gebruiken als basismateriaal voor uw nieuwe vloer. Wij kunnen bijvoorbeeld uw huidige massieve houten vloer vermaken tot een Nova-vloer®. Maar ook kunnen wij uw huidige Nova-Vloer® vermaken tot een nieuwe Nova-Vloer®. Óf vermaken wij uw huidige massieve vloer tot een nieuwe massieve vloer, die weer helemaal voldoet aan uw eisen. Nova-Vloer® is een werkingsvrije plank die bestaat uit een toplaag verlijmd op een multiplex drager. De toplaag wordt in dit geval gemaakt van uw eigen massieve houten vloer. Bekijk bij het kopje circulair alle opties die bij ons mogelijk zijn. Óf neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Van kaasplank tot vloerdeel

Maar niet alleen oude massieve vloerdelen kunnen verwerkt worden tot een Nova-Vloer®. Zo hebben wij bijvoorbeeld ooit voor een klant zijn oude kaasplanken omgetoverd tot nieuwe vloerdelen. Met een super eindresultaat! Heb jij ook een soortgelijk circulair project? Neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom wij deze circulaire dienst aanbieden? Simpel, laten we zuinig zijn op al dat mooie hout dat moeder natuur ons heeft gegeven.