Waarom kiezen voor een houten vloer?

Hout is een bijzonder materiaal. Uniek van structuur en tekening, maar ook duurzaam en vrijwel onbeperkt toepasbaar. Die eigenschappen maken het tot één van de geliefdste bouwmaterialen. Iedere houtsoort heeft zijn specifieke kleur en uitstraling. Een houten vloer kan daarom net zo goed warm en rustiek ogen als strak en zakelijk. Het gekozen materiaal bepaalt het uiteindelijke resultaat.

Hout is goed te bewerken, maar kent ook de grillige eigenschappen van een natuurproduct. EASYLOX® benut het hout optimaal, zodat er bewust met de grondstof hout wordt omgegaan. Een kwaliteitsvloer stelt dan ook de hoogste eisen aan houtselectie en -bewerking. Dit is precies het soort vakmanschap waarin EASYLOX® ruim een eeuw ervaring heeft. Omdat de mooiste vloer nog altijd begint met het beste hout, werkt EASYLOX® volgens het principe: Van grondstof tot eindproduct alles in één hand. We zijn er namelijk van overtuigd dat die werkwijze het beste resultaat oplevert. En als de vloer bijvoorbeeld over 43 jaar niet meer hoeft te dienen als een vloer, zijn we zelfs in staat om hem circulair weer in te zetten. Waarom wij deze dienst aanbieden? Simpel, laten we zuinig zijn op al dat mooie hout dat moeder natuur ons heeft gegeven. 

Kortom, wij zijn houtliefhebbers met een visie. In onze blog verschijnen regelmatig berichten over onze visie op een duurzame toekomst. Lees hier bijvoorbeeld meer over onze visie over circulair ondernemen of onze blik op de toekomst van kunststof.

Waarom jij zou moeten kiezen voor een houten vloer?

  • Wist je bijvoorbeeld dat hout allergiearm is. Door z’n gladde oppervlak is het makkelijk schoon te houden van stof, schimmels en bacteriën. Houten vloeren hebben dan ook de voorkeur in huishoudens met een of meer allergieoptanten.
  • Wist je dat onderzoek aantoont dat het opnemen van hout en andere natuurlijke materialen in onze gebouwen, stress kan verminderen en kan bijdragen aan een goede geestelijke gezondheid.
  • Hout is volledig biologisch afbreekbaar, hierdoor worden toekomstige generaties niet met afval uit ‘onze’ tijd worden opgescheept.
    Voor de productie van de grondstof hout is geen grote hoeveelheid energie nodig. Door hout te gebruiken voor bijvoorbeeld vloeren wordt het milieu geholpen in plaats van vervuild!
  • Als de bossen waaruit het hout wordt geoogst op een duurzame manier worden beheerd, kunnen deze bossen voorzien in een onuitputtelijke grondstof bron. Door hout te gebruiken hebben ook generaties die na ons komen voldoende grondstoffen tot hun beschikking. 

En zo zijn er nog veel meer redenen om te kiezen voor hout. Benieuwd naar onze visie? Neem dan contact met ons op of volg onze sociale kanalen om op de hoogte te blijven!