Onderhoud houten vloeren, om te laten zien dat je van ze hout

Onderhoud houten vloeren, om te laten zien dat je van ze hout. Houten vloeren moeten, om tegen de dagelijkse belasting opgewassen te zijn, onderhouden worden. Hieronder geven wij een aantal preventieve maatregelen en tips, voor het onderhouden van uw houten vloer.

Preventieve maatregelen

Voor behoud van uw vloer zijn er een aantal maatregelen die u moet nemen. Het is belangrijk om ten alle tijden schuivende objecten, die direct in contact staan met uw vloer, aan de onderzijde te beschermen. Denk hierbij aan tafelpoten, stoelpoten, banken enzovoorts. Voorzie deze objecten van speciale viltglijders welke onder andere bij ons verkrijgbaar zijn. Wanneer de viltglijders geplaatst zijn, is het zaak om deze op regelmatige basis te reinigen. Op die manier wordt voorkomen dat er vuil onder de viltglijders blijft zitten, wat op den duur de vloer kan beschadigen.

Schurende materialen zoals zand, stof en modder zijn de grootste boosdoeners voor uw houten vloer. Daarom raden wij u aan om bij alle ingangen deurmatten te plaatsen. Op die manier voorkomt u zoveel mogelijk het inlopen van zand en vuil.

Draagt u vaak hoge hakken? Voorkom dan dat uw houten vloer in aanraking komt met kapotte of doorgesleten hoge hakken. Kapotte of doorgesleten hakken kunnen namelijk putjes in uw vloer veroorzaken.

Dagelijks onderhoud

Zoals hierboven al benoemd zijn zand, stof en modder de grootste boosdoeners voor uw vloer. Zand en modder gaan onder schoenzolen en vloerkleden zitten en zorgen zo voor snelle slijtage van uw houten vloer. De beste bescherming hiertegen is om dagelijks of tweedagelijks uw vloer te stofzuigen. Gaat u de vloer ook dweilen? Zorg dan dat u dit doet met een licht vochtige, pluisvrije doek.

Wat moet je NOOIT doen?

  • Gebruik bij onderhoud van houten vloeren nooit chemische schoonmaakmiddelen zoals ammoniak, azijn, terpentine enzovoorts.
  • Sleep nooit met zware meubels of objecten. Dit kan diepe krassen in uw houten vloer veroorzaken.
  • Gebruik nooit een harde borstel voor het vegen van uw vloer.

Wat moet je wél doen?

  • Reinig uw houten vloer periodiek (Wekelijks, tweewekelijks, maandelijks) met Wax & Clean. Deze manier gebruikt u wanneer u de vloer wilt opfrissen op de belopen plaatsen.
  • Voor intensieve reiniging (voordat de vloer in onderhoudsolie wordt gezet) gebruikt u Intensiefreiniger. Dit zorgt ervoor dat alle oude olieresten worden verwijderd.
  • Voor periodiek onderhoud aan de toplaag (Driemaandelijks, halfjaarlijks) gebruikt u Onderhoudsolie. Onderhoudsolie voedt de vloer en zorgt ervoor dat de toplaag in stand blijft.